FÖRETAGEN

Skräddare Ellen Wiström

Traditionellt hantverk, handsömnad, naturmaterial, dräkthistoria, tillskärning och formgivning.

 

Till mig kan du komma med allt från ändringar och lagningar till nysömnad av kostymer, vinterkappor, klänningar och textilier. Allt skapas i nära samråd med kunden.

 

Jag är utbildad Damskräddare och kulturvetare, medlem i Skrädderiförbundet och har arbetat med beställningsjobb sedan 2006. Jag startade mitt företag 2008 och i december 2010 flyttade jag in på Sandbäcksgatan 2A.

 

Jag arbetar med både produktion och undervisning och har jobbat som lärare på bland annat Hemslöjden och Medborgarskolan. Jag håller kurser i bland annat mönsterkonstruktion, på förfrågan.

 

För mer information och priser:

 

www.ellenwistrom.se

Amazonita Eco Design - Marta Jakobsson

 

 

Våren 2014 startades företaget Amazonita, uppkommen ur en lust att skapa och att samtidigt ta hänsyn till planeten och människans påverkan av den. I takt med att så kallad upcyling (att genom återanvändning av ett material uppgradera det till något nytt) blivit alltmer populärt har också efterfrågan av dessa produkter vuxit.

 

 

Varje smycke eller inredningsartikel är helt unik, och vi jobbar mycket med beställningar då kunden själv kan komma med önskemål om hur hantverket kan anpassas för just dig.

 

 

I företaget ingår även andra verksamheter, såsom workshops, språkundervisning samt översättning till eller från portugisiska. Tineska Magalhaes är också med och undervisar, översätter samt sköter en del av marknadsföringen.

 

 

Amazonitas produkter säljs både online via webshopen www.amazonita.se samt genom återförsäljare runtom i landet. Hösten 2015 flyttade vi in i Designbutiken i Linköping, där vi nu både har ateljé och showroom.

 

 

Besök gärna vår hemsida:

www.amazonita.se

 

Natur & Landskap - Anna Henrikson

Naturen är min förebild och inspirationskälla. Drivkraften för att skapa och tillgängliggöra goda miljöer. Sedan jag var liten har jag tyckt om att rita och måla och att vara ute. Jag tillbringade mycket tid i skogen, på ängarna och i föräldrarnas trädgård och mitt yrkesval som landskapsarkitekt kändes därför helt naturligt, en kombination av intresse för form och för det som växer.

 

Efter examen 2003 på Sveriges Lantbruksuniversitet i Ultuna, Uppsala, har jag jobbat på olika konsultfirmor med utredningar, projektering och gestaltning. Sedan 2009 driver jag egen verksamhet och har sedan dess även börjat rikta mig till privatpersoner, eftersom jag tycker om det personliga mötet med kunden.

 

Jag anpassar detaljeringsgraden i projekten efter beställarens önskemål och gör både detaljerade bygghandlingar med beskrivningar och enklare skiss- och planteringsförslag. Mycket prisvärt och uppskattat är ett hembesök med rådgivning av trädgårdens utformning och växtval.

 

Kontoret ligger i Trädgårdsföreningen, Linköpings gröna oas. Där är jag en del av Formgivarkollektivet Sandbäcksgatan 2A. Läs mer om mig och vad denna kreativa miljö leder fram till på min hemsida:

 

www.naturochlandskap.se

Collste Arkitektur&Funktion - Christina N Collste

I min arkitektur utgår jag från människan, platsens förutsättningar, beställarens önskemål och byggnadstekniken för att skapa en enkel och logisk planlösning med klarhet i form. Det innebär en arkitektur med omsorg om ljusföring, rymd och val av material. Arbetet präglas av ett helhetstänkande med stadsgestaltning, form, hållbarhet och ekonomi som ledord.

 

Jag arbetar gärna i större projekt, exempelvis skolor och bostäder för äldre, med designdialog i tidiga skeden och i mindre projekt så som villor och sommarstugor med skisser och kreativa lösningar. Välkommen att besöka min hemsida där jag presenterar tidigare projekt.

 

www.collsteark.se

 

 

Syateljé Keiko Olsson

Färgstarka textilier och olika kombinationer av färger är grunden i mitt arbete. Inspirerad av svensk traditionell livsstil, design och inredning lägger jag min japanska själ i mitt hantverk.

Jag har studerat till damskräddare vid Bunka Sewing School i Tokyo 1998-2000 och har arbetat vid Shiki Theatre Company i Tokyo med scenkläder. Jag har också jobbat som damskräddare och arbetat med att göra varuprov åt flera modeföretag.

 

Jag flyttade till Sverige 2008 och startade företaget “Syateljè Keiko Olsson” 2010.

 

Sedan jag startat mitt företag har jag jobbat mycket med att sy och laga många olika slags kläder. 2013 började jag göra mina egna original produkter med svenska vintage-tyger i “retro” stil.

 

Här i designbutik Sanbäcksgatan2A kan man hitta mina handgjorda produkter med ”japanska tyger “ också, välkomna att kolla in dem!

 

www.keikoolsson.com

 

Glas/Form Sofia Viveland

Jag heter Sofia Viveland och är utbildad glasblåsare och formgivare vid Orrefors glasskola samt tog min examen till konsthantverkare/formgivare vid Glas og keramikskolen på Bornholm i Danmark 2003.

 

Jag arbetar med design och tillverkning av unika glasprodukter formade för hand. Smycken i elegant klarglas och färgglad retrodesign med silverdetaljer. Samt bruksföremål som med sina rena enkla former och glada färger är ett inslag i hemmet som förgyller både vardag och fest. Produkterna är tillverkade i små serier och lika vackra med innehåll som utan.

 

Sedan juni 2006 jobbar jag med formgivning och tillverkning i egna företaget SOFIA VIVELAND GLAS. Dessutom är jag en tredjedel av designkontoret TREPORT DESIGN LINKÖPING som främst jobbar med frilandsuppdrag mot företag inom formgivning och design. Och sedan 2009 är jag även en del av formgivarkollektivet SANDBÄCKSGATAN 2A, där jag har min ateljé och showroom.

 

www.sofiaviveland.se

Smedja Järneken - Pablo von Eckardstein

”Jag har en vision: Mitt smide skall du förnimma med alla fem sinnena. Du skall känna smaken av järn i munnen, lukten i näsan och den taktila känslan av bearbetat järn. Du skall höra hur järnet svarar på mina frågor – kommunikation mellan mig och järnet och framför allt – du skall njuta av synen av mina verk, samspelet mellan form och material.

Mitt hantverk bygger på en lika uråldrig som nyskapande tradition där järnet och formen är tidlösa. Elden och släggan är mina partners i en dans där vi taktfast smider oss in i framtiden.”

 

Jag utför alla typer av beställningar – från grindar till smycken, men skapar även fritt till butiken och till utställningar. Kurser i folkbildningens regi eller efter dina behov ordnar jag när det passar och intresse finns. Kom till smedjan och butiken eller besök min hemsida:

 

VILANDE MEDLEM

 

EA Arkitektstudio - Elisabeth Asp

Jag driver sedan våren 2006 ett arkitektföretag med inriktning på bostäder och offentlig miljö. Uppdragen består av nyproduktion men även av om- och tillbyggnader. Kontoret utför tjänster som skissuppdrag, bygglovsritningar och färgsättningar. Bland uppdragsgivarna finns privatpersoner, byggföretag och kommuner. Jag är även en av tre medlemmar i designgruppen TREPORT DESIGN Linköping. Sedan hösten 2009 är jag medlem i formgivarkollektivet Sandbäcksgatan 2A som även är adressen för min arkitektstudio.

 

www.ea-arkitektstudio.se

DESIGNGRUPP INOM SANDBÄCKSGATAN 2A

Treport Design Linköping grundades 2006 och består av tre formgivare inom olika områden; arkitekten Elisabeth Asp, modedesignern Carin Peterson och glasformgivaren Sofia Viveland. Treport Design startades i Gamla Linköping och var då även en designbutik med egen formgivning inom mode, glas och möbler.

 

Sedan 2009 är Treport Design endast en designgrupp som arbetar med uppdrag inom produkt- och mönsterdesign. Bilderna nedan visar delar av mönstret View of Linköping på uppdrag av Linköpings Kommun, liksom produkter tryckta med mönstret Atmosphere som vi tog fram till Flygvapenmuseum.

 

www.treportdesign.se

Copyright © All Rights Reserved

 

Sandbäcksgatan 2A / webproducent Carin Peterson Design